Ce-i înăuntru e și în afară…
Ideea e că… depinde de cât de înăuntru sapi, să dai în afară de… apă.
Apa e simbolul minții, mentalului.

Cum s-a ajuns la asemănarea/ analogia apei cu mentalul?
Știi că se folosește des comparația gândului cu piatra aruncată în lac.

Mentalul e ca apa în care gândurile creează unde, valuri.

Se spune că există un câmp universal mental, că Totul este Spirit, Universul este Mental, deci o creație mentală a Creatorului, că totul curge – Panta rei)…

Panta rei în traducere „Totul curge” este o expresie care vine din greaca veche „Τα Πάντα ῥεῖ ta panta rhei” (Totul curge, nimic nu rămâne neschimbat) sau pe scurt „Πάντα ῥεῖ panta rhei”. Se consideră că reprezintă o frază faimoasă ce-i aparține lui Simplicius din Cilicia (Phys. 1313, 11), caracterizând un concept din filozofia lui Heraclit.
Adeseori, în mod eronat, fraza îi este atribuită lui Heraclit, deși nu a fost găsită în manuscrisele ce au supraviețuit.” Wikipedia

Mintea e cea care purifică sau impurifică corpul, ca apa, vezi taina botezului în care se toarnă apa pe cap sau scufundare.

Botezul cu apa si Duh

Sfanta Scriptura ne descopera ca toate formele de existenta creata au luat fiinta din lucrarea Duhului asupra apelor. Prin despartirea omului de Dumnezeu, Duhul n-a incetat sa sustina pe oameni si sa conlucreze cu ei la nasterea urmasilor lor, care au propria lor identitate.

In Cuvan­tul intrupat, apa si Duhul se unesc insa din nou.

Hristos Se afunda in Iordan si Duhul pogoara peste ape. Invierea Lui va trans­forma in apa vie apa mortii. A tre­buit sa se scufunde Fiul in firea omeneasca si prin ea in apa, pen­tru ca noi, scufundandu-ne in apa, sa ne inaltam spre viata Sa dumnezeiasca in Duhul Lui cel Sfant.

Biserica Ortodoxa nu cunoaste un botez al apei, si altul al Duhului, fiindca apa este mediul prin care lucreaza Sfantul Duh asupra intregii fiinte psiho-fizice a omului.

In rugaciunea de sfintire pre­alabila a apei se cere venirea Duhului pentru curatirea apei de lucrarea puterilor demonice, pentru ca ea sa devina, prin po­gorarea deplina a Duhului, loc al nasterii omului nou in Hristos.”-Sursa

 

”Ce se descoperea în toate hipnozele pe care le făcusem? Se descoperea un lucru fundamental.

Că aceste ființe nu aveau corp, pentru că dincolo partea corporală nu există, nu există partea materială, și se foloseau de corpurile creaturilor care se aflau în acest alt univers, adică intrau în corpurile persoanelor care erau aici, le parazitau și le mișcau ca pe niște marionete.

În mit scrie că Shiva nu are un corp, dar se folosește de creaturile lui Vishnu. Mitul era identic cu ceea ce priveam noi.
De ce are Shiva un trident? Ce înseamnă acest trident?

Universul se bazează pe 3 coloane, pe trei lucruri: spațiu, timp și energie.
Acest univers, pentru fizica modernă, este un univers holografic. Este fizica hologramelor și este o fizică tridimensională.
Dar există și o parte sufletească, o parte mentală și o parte spirituală.
Dar există un trecut, un prezent și un viitor.
Dar există o înălțime, o lățime și o lungime.
Totul este legat de numărul 3.
A avea tridentul în mână înseamnă a avea în posesie cei trei munți, care sunt cele trei lumi…
Pentru că noi avem o cultură diferită, ne este reprezentat ca fiind Neptun.

Ce legătura are Poseidon, zeul mării, cu Shiva?
Shiva e zeul apelor, iar apele reprezintă, în contextul nostru, cu cheia noastră de lectură, partea mentală.
Deci Shiva reprezintă controlul asupra ta, sau, asupra minții tale.
Semnificația ezoterică adevărată, reală, a botezului, te naști și capul tău este scăldat cu apa Domnului, adică trebuie să gândești cum vrea Domnul.
Avem, în contextul istoriei schimbate total, din valea Indusului, cu 15000 de ani în urmă, și până astăzi, aceleași personaje, care își schimbă doar numele, însă, în principiu, sunt aceleași, care vin de acolo.” – Corrado Malanga

Vezi aici playlistul meu youtube Corrado Malanga Videoul cu textul citat este al 6-lea în listă https://youtu.be/29xTYzIwp2M?list=PLbN5sJc5PARDtZKKeFi8xs4McEDJwlo6F

Subconştientul este programat să înregistreze, decodeze, analizeze, în background, ceea ce conştientul nu poate procesa.
Ai fi uimit dacă ai putea conştientiza cumva ceea ce subconştientul tău „ştie”.
Este, cu adevărat, acolo, o lume necunoscută ţie, în adâncuri…

Poți lăsa un comentariu mai jos, și poți participa la discuțiile de pe Forum (dă click pe Forum)

Distribuie articolul dacă ți-a plăcut, mulțumesc!

Susține ceea ce-ți place   

Donează prin PayPal, în contul reprezentat de acest mail: katonanico@gmail.com

Link: https://www.paypal.me/KatonaNicolae    Mulțumesc!

Dacă vrei să afli mai multe despre Kato și să accesezi resursele oferite: Link

-Abonează-te la marea videotecă de pe canalul meu youtube: http://youtube.com/user/katonanico (dă click AICI să vezi toate playlisturile – peste 150)

APARATE pentru Relaxare, Protecție Energetică, Energizare, pentru starea ta de bine: LINK

Mind Synergy - Stimulare cerebrală pentru relaxare profundă

CĂRŢI SPIRITUALITATE (şi nu numai) recomandate de Kato :  http://loveblog4all.blogspot.com/2014/08/carti-spiritualitate.html

Abonare la Newsletter

 


KATO

Caut să descopăr și să înțeleg ceea ce simțurile senzoriale nu pot releva, și se poate pătrunde doar cu mintea, cu gândirea.

0 comentarii

Scrie un comentariu