Ce este Greșeala, Eroarea, cum percepi tu noțiunea asta?
Citat din KATO în aprilie 4, 2019, 4:30 pmCând consideri că ai greșit? Când consideri că ai greșit față de cineva?
Când consideri că ai făcut corect ceva? Când consideri că ai fost corect față de cineva?
Cum jonglezi cu limitele de încadrare a unui rezultat, ca fiind greșit sau corect?
Cât de important este pentru tine să nu greșești, să fii corect, să faci totul bine?
Cât de important este pentru tine ca cei cu care interacționezi să nu greșească, să facă totul cât mai bine?
Mă interesează cum se raportează lumea la greșeală și corectitudine, la greșelile lor personale și ale altora.
Ce răspunsuri ai da tu la întrebările de mai sus?
Am vorbit un pic în videoul ăsta despre greșeală, acceptarea ei, și suferință, dar subiectul este complex, și sunt curios cum percep și alții problematica greșelii, erorii. https://youtu.be/Tgs8ny86cUU?list=PLbN5sJc5PARCXWVENfJT1gfDLmscQSOMC
https://youtu.be/Tgs8ny86cUU
Când consideri că ai greșit? Când consideri că ai greșit față de cineva?
Când consideri că ai făcut corect ceva? Când consideri că ai fost corect față de cineva?
Cum jonglezi cu limitele de încadrare a unui rezultat, ca fiind greșit sau corect?
Cât de important este pentru tine să nu greșești, să fii corect, să faci totul bine?
Cât de important este pentru tine ca cei cu care interacționezi să nu greșească, să facă totul cât mai bine?
Mă interesează cum se raportează lumea la greșeală și corectitudine, la greșelile lor personale și ale altora.
Ce răspunsuri ai da tu la întrebările de mai sus?
Am vorbit un pic în videoul ăsta despre greșeală, acceptarea ei, și suferință, dar subiectul este complex, și sunt curios cum percep și alții problematica greșelii, erorii. https://youtu.be/Tgs8ny86cUU?list=PLbN5sJc5PARCXWVENfJT1gfDLmscQSOMC
Citat din bibi în aprilie 4, 2019, 5:03 pmDaca produci suferinta cuiva ai gresit.
Totusi sint cazuri in care suferinta e inevitabila .
Sint multe de zis pacat ca nu am timp.
Daca produci suferinta cuiva ai gresit.
Totusi sint cazuri in care suferinta e inevitabila .
Sint multe de zis pacat ca nu am timp.
Citat din Geno în aprilie 4, 2019, 7:22 pmDacă ne gândim că nu o facem intenționat, atunci e clar că e ceva ce ne depășește la un moment dat. E posibil să ne depășească și după comitere. 😀 Fie că o sesizăm, fie că nu. Nu ne-ar ajunge o viață pentru a putea spune: gata, de-acum trăiesc fără a mai greși.
Îmi pare interesant că erorile mărunte, cele care par să nu producă efecte mari, importante, sunt trecute rapid cu vederea. Deși și ele ar putea semnaliza o anumită problemă. Vreau să spun că nu e musai să ne referim doar la greșeli majore care au schimbat vieți 😀
Deocamdată mă opresc, de-abia am venit acasă.
Mă bucur că există acest spațiu în care putem discuta. Pentru mine e o ocazie de a pune mintea la treabă, ceea ce doresc tuturor. Indiferent ce greșeli vom face, mă încurajez și îi încurajez pe toți membrii să se implice în comunicare, discuții, dacă doresc, bineînțeles. Beneficiile pentru minte și nu numai sunt destule, unele la care poate nici nu ne gândim. 🙂
O seară frumoasă, în continuare, tuturor!
Dacă ne gândim că nu o facem intenționat, atunci e clar că e ceva ce ne depășește la un moment dat. E posibil să ne depășească și după comitere. 😀 Fie că o sesizăm, fie că nu. Nu ne-ar ajunge o viață pentru a putea spune: gata, de-acum trăiesc fără a mai greși.
Îmi pare interesant că erorile mărunte, cele care par să nu producă efecte mari, importante, sunt trecute rapid cu vederea. Deși și ele ar putea semnaliza o anumită problemă. Vreau să spun că nu e musai să ne referim doar la greșeli majore care au schimbat vieți 😀
Deocamdată mă opresc, de-abia am venit acasă.
Mă bucur că există acest spațiu în care putem discuta. Pentru mine e o ocazie de a pune mintea la treabă, ceea ce doresc tuturor. Indiferent ce greșeli vom face, mă încurajez și îi încurajez pe toți membrii să se implice în comunicare, discuții, dacă doresc, bineînțeles. Beneficiile pentru minte și nu numai sunt destule, unele la care poate nici nu ne gândim. 🙂
O seară frumoasă, în continuare, tuturor!